Persoonlijk Zwanger

Zwanger: week 26 en 27. Blauwe plekken, feestjes en het derde trimester

Baby Milou, 2 dagen oud. Zal mijn zoon op mij lijken?

Yes! Week 26 en 27 zijn alweer voorbij. Gisteren was ik precies 27 weken zwanger en dat betekende ook dat ik mijn derde trimester ben ingegaan. Over dat trimester wordt gezegd dat je meer last krijgt van kwaaltjes, van je buik en dat je de zwangerschap sneller ‘zat’ bent. Nou, lekker vooruitzicht! Ik ga er in ieder geval met een positief gevoel in, want ik voel me nog prima. Tenminste…

Blauwe plekken door baby?

De laatste weken merk ik dat mijn zoontje een stuk sterker wordt. Hij was altijd al actief en ik voelde zelfs met 16 weken al het eerste schopje. Hij is nog net zo actief, maar nu wordt hij ook een stuk sterker. Zo heb ik laatst in bed echt een tijdje liggen draaien om ervoor te zorgen dat de trappen niet zo hard zouden zijn. Ik lag op mijn linkerzij en meneer trapte non stop tegen de linkerkant aan. Daardoor kwam het behoorlijk hard aan en de dag erna was mijn linkerzij zelfs helemaal beurs. Ik ben benieuwd of zich dat nog verder ontwikkelt.

Het derde trimester is begonnen!

IMG_4559

Nog maar 13 weken…

Wow, het tweede trimester is echt omgevlógen. Dat had ik niet verwacht, want met 13 weken eindigde ook mijn invalbaan op mijn vaste basisschool en kwam ik thuis te zitten. Tussendoor heb ik nog wel wat dagen gewerkt, maar ook dat werd steeds minder. En toch verveel ik me geen moment! Er blijken genoeg klusjes en bezigheden te zijn buiten mijn werk om. En zo vliegen de weken toch nog best snel voorbij. Over het derde trimester wordt geschreven en gezegd dat het steeds langzamer zal gaan, mede door de vele kwaaltjes die op gaan spelen en het feit dat je het wachten zat bent. Nou ja, tot nu toe heb ik daar zelf nog geen problemen mee. Bovendien komt er een superleuke tijd aan!

Feestjes

In december worden een hoop feestjes gevierd. Sinterklaas, Kerstmis, Oud & Nieuw en alle gezellige afspraken met mensen daaromheen. Ik merk wel dat feestjes soms een behoorlijke aanslag zijn op mijn energie en dat ik daarin mijn grenzen nog moet leren kennen en aangeven. Maar ook dat komt wel weer goed. De kersttijd vind ik de leukste tijd van het jaar, dus ik heb eigenlijk alleen maar heel erg veel zin in de komende weken en ik ga er heerlijk van genieten!

What’s up with the baby?

Met de baby gaat volgens mij alles wel goed. Twee weken geleden bij de verloskundige in het ziekenhuis waren er geen bijzonderheden en die zijn er nu nog steeds niet. Hij is ontzettend actief en soms denk ik te voelen dat hij zelfs al omgedraaid ligt, maar dat weet ik niet zeker.

De baby is nu 34 centimeter lang en hij weegt ongeveer 800 gram. Hij doet nu soms zijn ogen open en kan licht van donker onderscheiden.

What’s up with the mama?

Ook met mij gaat alles goed. Ik heb, wonder boven wonder, minder last van maagzuur de laatste tijd. Wel maakt mijn buik een groeispurt en dat merk ik onwijs. ‘s Nachts heb ik vaak een trekkend gevoel vanaf mijn navel alle kanten uit en ook overdag voel ik daar regelmatig steken. Het heeft allemaal te maken met de snelle groei van mijn baarmoeder. Ik zie nu dat ik al een hele tijd geen buikfoto heb gemaakt, dus ik zal van de week weer even een foto op instagram plaatsen.

In het vooruitzicht.

De afgelopen twee weken waren erg rustig en misschien wat saai om over te lezen. Komende tijd wordt weer wat leuker qua afspraken en dan heb ik ook weer wat meer te vertellen in mijn twee-wekelijkse update. 14 december heb ik weer een afspraak bij de verloskundige en 21 december heb ik samen met Mark een afspraak bij het echocentrum voor een 4D pretecho! Daar kijk ik ontzettend naar uit. Ook heb ik mij aangemeld voor een cursus ‘bevallen’, samen met Mark, die in de kerstvakantie start. Hij vindt het ook erg fijn (echt waar!) om meer te weten over bevallen en over hoe hij mij daarbij kan steunen.

Verder heb ik eigenlijk heel weinig te melden. Het gaat gewoon lekker allemaal ‘z’n gangetje’ en dat is ook prima. Toch? 😉

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Jennifer

  Leuke blog Milou! :) Fijn dat het nog steeds goed gaat! Hoe gaat het met je suiker trouwens? Was er nog kans dat je terug mocht naar de verloskundige of is het zeker dat je onder behandeling blijft van de gyn?

  2 december 2015 at 16:30
  • Reply Milou

   Wat lief dat je t vraagt! Alles gaat goed. Mijn waardes blijven mooi laag zonder dat ik er iets aan hoef te doen qua eten/drinken. Met 32 weken heb ik een afspraak bij de gynaecoloog en als de groeiecho dan goed is, dan mag ik terug naar de verloskundige!!

   2 december 2015 at 16:42
 • Reply Jodi - liefthuis

  Fijn toch dat alles zo lekker verloopt en de tijd verder gaat. Het gaat gewoon heel goed, geniet ervan

  2 december 2015 at 16:42
 • Reply Drie

  Wat fijn dat alles zo goed gaat. Wat gaat de tijd dan snel he! Voor je het weet is ie er al. Geniet er nog maar lekker van.

  2 december 2015 at 19:42
 • Reply Leonie

  Wat fijn om te lezen dat alles zo goed gaat met jullie. En wat goed dat jullie samen op cursus gaan!

  4 december 2015 at 11:54
 • Reply Neelke

  Wat leuk om zo even weer een update te lezen van je. Fijn dat het goed met je gaat, en ik hoop wel dat die kleine je wat minder blauw schopt ;).

  6 december 2015 at 20:23
 • Leave a Reply