Persoonlijk Zwanger

Zwanger: week 24 en 25, baby geniet van muziek, afspraak gynaecoloog en een kijkje in de babykamer

IMG_4491

Vandaag is alweer de eerste dag van week 26, wat betekent dat ik ongeveer nog maar 15 weken te gaan heb! Zelf heb ik heel sterk het gevoel dat meneer op 6 maart komt. Dan ben ik 40+5 zwanger. Daardoor tel ik zelf steeds met die datum en dan heb ik vanaf aanstaande zondag nog 15 weken te gaan. Het is alweer twee weken geleden dat ik een update gaf over mijn zwangerschap en ik merk dat één update in de twee weken precies mooi is. Benieuwd wat er afgelopen twee weken gebeurde?

Een voetballende, boksende turner in mijn buik.

De baby is alweer 32,5 centimeter lang en hij weegt nu ongeveer 650 gram. In mijn zwangerschapsapp staat bij deze dag: “Wat een kracht heeft-ie al!” Nou, dat laat hij mij voelen ook! Mijn baarmoeder is heel groot (zal ik straks nog wat over vertellen) en mijn zoon heeft alle ruimte om lekker te bewegen. Met name ‘s nachts en ‘s ochtends is hij erg actief, maar hij houdt zijn mama daar nog niet wakker mee.

Ook kan hij sinds een paar weken goed horen en dat merk ik ook. Laatst was ik bezig in de babykamer met het muziekdoosje en zodra die begon te spelen, begon meneer wild te trappelen in mijn buik! Heel ontroerend. Ook is hij vaak aan het einde van de dag actief, behalve wanneer we bij mijn ouders zijn op zondag. Het lijkt wel alsof hij dan heel aandachtig en geconcentreerd aan het luisteren is naar alle geluiden en stemmen om hem heen. Wanneer we weer in de auto zitten, begint het getrappel namelijk weer.

Nog steeds alleen maar positief?!

Kwaaltjes? Huh? Wat zijn dat?

Nee dat is natuurlijk onzin. Ik begin wel meer last te krijgen van mijn buik. Het voelt continue alsof ik een avond uit eten ben geweest en veel te veel heb gegeten. Zo’n gevoel dat je niet meer heel diep in kunt ademen. Ken je dat? Verder heb ik ook wel veel last van brandend maagzuur in mijn slokdarm. Maar hey! Als dat nou alles is… Ik voel me verder ook prima. Ben nog steeds alleen maar vrolijk en erg gelukkig. Dus dan nemen we die buikpijn en maagzuur wel op de koop toe.

Met een baarmoeder alsof ik al 29 weken zwanger ben.

Gisteren had ik weer een controleafspraak bij de gynaecoloog. Of eigenlijk is ze gewoon klinisch verloskundige begreep ik gisteren. De verloskundige vroeg hoe het met mij ging en het antwoord is nog altijd: “goed! Ik voel me prima!” Beetje jammer dat zij daarop zei: “Oké, maar je bent natuurlijk wel een speciaal medisch geval he? Dus we moeten nog maar eens even kijken.” Euh, wat dacht je van: “Goh! Wat fijn dat je je zo goed voelt!” Dat had ook een prima antwoord geweest. 😉

Vervolgens heeft ze mijn bloeddruk gemeten (die was iets aan de lage kant) en voelde ze hoe mijn baarmoeder groeide. Ik vertelde haar dat mijn buik de laatste drie weken in omvang niet is gegroeid. Met voelen kwam zij echter tot de conclusie dat mijn baarmoeder al tot onder mijn ribben komt. De groei van mijn baarmoeder ligt daarmee 3 à 4 weken voor. Ze zegt dat dat ook de reden is dat mijn buik niet echt naar voren groeit: de baby kan nog lekker languit liggen over de hele lengte en breedte van mijn buik. Volgens haar kan ik daardoor de baby ook extra goed voelen. Hij heeft namelijk nog alle ruimte. Gezellig!

IMG_4490

Ik heb zelfs het idee dat mijn buik weer platter wordt ten opzichte van de vorige buikfoto’s, maar dat kan natuurlijk niet. Mijn buik groeit nu gewoon vooral omhoog en hij zal straks vast wel weer meer naar voren komen.

Tierelantijntjes in de babykamer en een ‘ademende’ wieg.

Ook het babykamertje is nu vrijwel helemaal af. Alles wat we moeten hebben, is er. Ook de meeste accessoires hebben we nu neergezet en opgehangen. Ik wil alleen nog wat meer kleine tierelantijntjes om het wat gezelliger te maken, maar heel veel meer kunnen we niet doen. Het kamertje is namelijk erg klein en met teveel tierelantijntjes wordt het volgens mij te druk en te chaotisch. Ik ben al erg tevreden over het resultaat tot nu toe. Een klein voorproefje:

IMG_4443

Ik vind dat hemeltje aan het visserstouw zo leuk!

 

IMG_4440

Kistjes met hydrofielen. Ik weet niet of die daar in blijven, wat accessoires vind ik leuker staan, maar we hebben niet heel veel opbergruimte dus misschien moet het wel zo. De houten hartjeshangers hebben we alweer vervangen door sterren, want alles komt in het sterrenthema!

IMG_4434

Deze wieg komt naast mijn bed te staan. De bekleding ga ik nog vervangen. De bekleding is nu gevoerd en het schijnt beter te zijn als er een dun ademend katoenen stofje komt. Er moet namelijk ook frisse lucht van de zijkanten kunnen komen in verband met wiegendood. Ik weet niet of dat overdreven is of niet, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere. ;)

Alweer twee weken voorbij! Wat gaat de tijd snel. Ik zei het gisteren ook al op twitter: komende tijd wordt alleen maar leuk en gezellig met alle sint- en kerstvieringen en zal dus ook heel snel gaan. In het nieuwe jaar hoef ik nog maar zo’n 8-9 weken, terwijl ik voor mijn gevoel gisteren twee roze streepjes op de test zag. Ging jouw zwangerschap ook zo snel?

Volg Thuis bij Milou via FacebookInstagramTwitter, en Bloglovin’

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl

  Wat fijn dat het zo goed gaat n het kamertje ziet er zo erg leuk uit, dat hemeltje :)!

  18 november 2015 at 14:07
 • Reply Milou

  Haha lol, lijkt wel of ik m’n eigen update lees van gisteren, zelfde kopteksten en afsluiting haha. :p
  Kan best zijn hoor dat je buik wat platter is, tenminste, met die info die je nu hebt over je baarmoeder klinkt het ook best logisch en ik ken ook een paar mensen waarvan hun buik ineens ‘verdwenen’ was. Lijkt me zo gek! Ach, groeit er wel weer bij!

  18 november 2015 at 14:12
  • Reply Milou

   Huh echt? Maar ik moet eerlijk zeggen, bij jouw vorige update zei ik ook in een reactie dat het zo mijn zwangerschap had kunnen zijn! We maken veel hetzelfde mee denk ik. :p En de kopjes zijn n beetje standaard in mijn updates denk ik. Moet ik wat persoonlijker maken misschien. 😉

   18 november 2015 at 14:33
 • Reply Dina

  Aaah zo schattig, dat wiegje! <3

  18 november 2015 at 16:47
 • Reply Neelke

  Wow wat ben je al ver met de babykamer! Wij moeten nog beginnen.. (29 wk zwanger oeps)

  18 november 2015 at 18:13
  • Reply Milou

   Haha ahhhh, dat komt nog wel goed hoor! Alles op z’n tijd toch? En als je er eenmaal mee bezig bent is het ook zo klaar.

   20 november 2015 at 13:26
 • Reply Stylish Mom

  Wat fijn dat je weinig kwaaltjes hebt! Dat maakt je zwangerschap echt een stuk prettiger :-)! En je hebt al een mooi buikje zeg! Ik vond het 2e trimester ook echt supersnel gaan in vergelijking met het eerste en derde.

  18 november 2015 at 20:40
 • Reply saskia

  Wat zijn die kistjes op de slaapkamer onwijs mooi en schattig. Heel leuk! Hele mooie inrichting ik vind het hemeltje aan het visserstouw ook heel gaaf.

  18 november 2015 at 21:10
 • Reply Leonie

  Wat leuk om weer een update te lezen! Die kistjes vind ik ook super leuk op de babykamer..! Het ziet er al gezellig uit hoor!

  19 november 2015 at 12:18
 • Reply Olga

  Ik ben eigenlijk maar 6 maanden echt zwanger geweest, omdat ik het later wist en m’n baby 2 weken eerder geboren werd. En volgende maand wordt hij 1 jaar! Jezus Mina!

  Het is trouwens niets gek dat je je baby beter voelt als je rustig bent. Je schommelt je kind namelijk in een soort slaap als je actief bezig bent. Als je zit of in bed ligt ben je dus in rust en voelt je babyblauw wiegen niet meer. Ik voelde toen ook pas de eerste schopjes. Aww.. Geniet ze nog!

  20 november 2015 at 00:34
 • Reply Olga

  Babyblauw is een foutje van mijn telefoon. Baby dus 😉

  20 november 2015 at 00:35
 • Reply Vlijtig Liesje

  Inderdaad niet zo’n handige reactie van de verloskundige. ‘Fijn dat je je zo goed voelt,’ was inderdaad leuker geweest!

  20 november 2015 at 12:02
 • Reply jodi - liefthuis

  Ik had heel sterk het gevoel dat onze spruit op de uitgerekende datum kwam. Tot die dag was het dus helemaal niet zo erg, dat wachten. Toen ik daar echter overheen ging, baalde ik wel flink haha. 4 dagen later was hij er, nu lijkt dat zo kort, maar toen leek het lang.
  Dus voor jou waarschijnlijk alleen maar fijn, dat je je instelt op iets later.

  20 november 2015 at 13:20
  • Reply Milou

   Haha inderdaad! Zo denk ik ook. Sowieso ga ik wel uit van veel later hoor, ik weet dat het niet erfelijk is, maar mijn moeder én mijn oma zijn van alle drie hun kinderen drie weken overtijd bevallen! Bovendien bevalt iedereen in mijn omgeving steeds meer dan een week te laat, dus ik ga daar maar gewoon vanuit. 😉

   20 november 2015 at 13:24
 • Reply Nicole

  Jaaa op 6 maart, mooooiste datum die er is haha.
  En die kistjes zijn echt gaaf, leuk bedacht!

  21 november 2015 at 09:11
  • Reply Milou

   Dank je wel! En 6 maart… Is dat de dag dat Fay geboren is toevallig? 😉

   21 november 2015 at 12:15
 • Reply Sonja

  Mooie buikfoto! Wel hopen dat je straks wat eerder mag bevallen dan +3!

  21 november 2015 at 09:19
  • Reply Milou

   Dank je wel! Ja +3 laten ze nu ook niet meer gebeuren toch? Ik vind +5 dagen wel prima. 😉

   21 november 2015 at 12:16
 • Reply Manon

  Het gaat hard! Spannend hoor, leuk dat het kamertje al zo op schiet!

  21 november 2015 at 14:44
 • Leave a Reply