Persoonlijk Zwanger

Zwanger: week 22 en 23. Persoonlijke verzorging en baby zien bewegen!

IMG_4347
IMG_4347

22 weken zwanger. Lekker make-up loos en met een hoofd vol vocht, maar oh wat ben ik gelukkig!

Dit gaat een lekker positief artikel worden, want mensen wat gaat het goed! Niet alleen met de baby en mij, maar ook met mijn gezondheid, fysiek en mentaal. Ik ga proberen alle leuke dingen van de afgelopen twee weken terug te halen, mijn brein is een soort zeef geworden de laatste tijd, haha!

Vandaag ben ik 23 weken en één dag zwanger. Schreef ik de vorige keer al dat alles alleen maar leuker en leuker wordt… Nou, dat blijft maar door gaan. Natuurlijk heb ik ook kwaaltjes en die zijn soms best lastig, maar over het algemeen voel ik me goed en vooral erg vrolijk.

Ik ben precies zo zwanger, zoals de boekjes een zwangere omschrijven.

Ja echt! Buiten het hele ziekenhuisverhaal om, verloopt mijn zwangerschap precies zoals alle apps, boeken en artikelen beschrijven. De eerste 13-14 weken was ik kotsmisselijk en chagrijnig.  Mijn vriend kon niks goed doen en andere momenten viel ik weer huilend in zijn armen (ja, ook écht op die dramatische manier), omdat ik het allemaal zo zielig voor hem vond.

Daarna werd alles leuker en beter, zoals de boekjes ook vertelden. In de week dat mijn zwangerschaps-app schreef dat ik de baby al zou kunnen voelen, voelde ik mijn baby inderdaad voor het eerst. In de week dat de app maagzuur als opkomende kwaal beschreef, kreeg ik last van maagzuur en werd melk mijn beste vriend. In de week dat ik tegen Mark klaagde over rugpijn, stond dit ook als nieuwe kwaal aangegeven in de app. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het fijne is dat ik mij eigenlijk niet echt erger aan de kwaaltjes. Ze horen erbij, zijn vervelend, maar ze beheersen niet mijn leven. Ook kan ik er steeds beter mee omgaan: melk drinken helpt echt tegen maagzuur en ik heb ook minder last van mijn rug door de tips en oefeningen om mijn houding te verbeteren. Fijn!

Suiker

Over de zwangerschapsdiabetes kan ik kort, maar krachtig zijn: mijn waarden blijven gelijk en heel netjes onder de 6.0 (tussen 4.0 en 7.8 is heel normaal). Ook wanneer ik veel snoep of veel koolhydraten eet, kan mijn lichaam dit goed verwerken.

IMG_0131

Random foto van mijn buik. Ik ben er echt een beetje trots op. Het is zo’n mooi bolletje!

Baby voelen en zien

We hebben hem zien bewegen! En nee, niet op de echo, maar door mijn shirt heen. Mijn buik maakt ‘s avonds vaak golvende bewegingen en hier en daar krijg ik zo’n harde duw of trap, dat dit te zien is van buitenaf. Zelfs Mark zag het vanuit het niets gebeuren en ik heb het ook al op video staan. Daar was de aanstaande oma natuurlijk erg blij mee.

Babykamer en uitzet

We hebben nu bijna alles in huis voor de kleine en voor de kraamtijd. Alles van de uitzetlijst is al gekocht. Een groot gedeelte heb ik al ingeslagen tijdens de “Mama mazzeldagen” van Prénatal. De rest heb ik gisteren besteld via babydump. Hoe deden andere zwangeren dat trouwens met de uitzet? Van sommige dingen vind ik het heel lastig te bepalen of ik het al moet aanschaffen. Zo klikte ik gisteren een kolfapparaat van Medela mijn winkelwagentje in, maar heb ik die later weer verwijdert. Want wat nou als de borstvoeding niet lukt? Bovendien, als ik wil kolven, dan stuur ik Mark naar de Prénatal hier in de stad en dan schaft hij er alsnog één aan. Toch? Hetzelfde geldt voor flessen: ik wil borstvoeding geven, dus ik heb nu één newborn-Aventfles (uit de blije doos) in huis en dat vind ik voldoende voor nu. Of denk ik nu te makkelijk?

IMG_4352

Drie van deze huisjes (ipv zes) gaat Mark namaken. Op ieder huisje wil ik een haakje bevestigen. Foto komt uit de Ariadne at Home van september.

Verder ga ik voor de babykamer nog creatief aan de slag. Ik ga een houten kralenketting maken. Die komt aan de schuine wand te hangen, precies over de hele lengte van het ledikantje. Daaraan komt de sluier van het ledikant te hangen. Verder komen er twee houten kistjes aan de muur en die moeten aan de buitenkant nog wit geschilderd worden. Ook gaat mark bovenstaand huisjesscherm namaken, maar dan van drie huisjes. Daar ga ik haakjes op bevestigen zodat ik daaraan bijvoorbeeld de badcape kan hangen. Als laatste stel ik ook de lamp van de kinderkamer zelf samen.

IMG_0130

Foto: Ariadne at Home, september 2015

Cravings

Op dit moment is vooral melk mijn grote craving. Met de weekboodschappen halen we vier van die grote twee-liter-flessen in huis. Daar moet ik het dan mee doen die week, maar als ik niet op zou letten, dan zou dat halverwege de week allemaal al op zijn.

IMG_0129

Een klein beetje een craving: witte chocolade. Dit is een stukje van de eerste letter van babyboy. Deze foto stuurde ik naar mijn ouders. Wat zou het zijn?

Verzorging

De afgelopen weken heb ik mijzelf misschien een beetje laten verslonzen. Tenminste, dat gebeurde vooral de eerste 14 weken door het ziek zijn, maar daarna was het gewoon even niet meer mijn prioriteit. Natuurlijk deed ik wel het hoognodige, zoals scheren enzo, maar verder ook niks. Sinds een paar weken erger ik me daar nogal aan. Ik heb dus lekker wat nieuwe make-up dingetjes gekocht (mascara was al weken op en heb ik dus al weken niet gebruikt!), gisteren is mijn enorme, donkere uitgroei bijgewerkt (verven mocht wel volgens de gynaecoloog) en vanmiddag ga ik naar de schoonheidsspecialiste om van mijn borstels weer mooie wenkbrauwen te laten maken. Ik voel me daardoor meteen weer wat meer ‘vrouw’.

IMG_0128

Wat een toeter al! 23 weken zwanger.

Wat heb jij tijdens je zwangerschap gedaan om je lekker in je vel te laten voelen? Was verzorging voor jou nog belangrijk? En wanneer hadden jullie de babykamer klaar?

Volg Thuis bij Milou via FacebookInstagramTwitter, en Bloglovin’

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Tineke

  Als je na de bevalling iets nodig hebt, is het zo gehaald inderdaad. Een kolf zou ik sowieso nog niet aanschaffen, en flesjes heb je verder ook nog niet nodig als je eerst wil proberen BV te geven! :) Die flesjes zijn ook zo gekocht als je ze wel nodig hebt.

  De babykamer hadden wij ook al aardig snel klaar, haha!

  4 november 2015 at 15:29
  • Reply Milou

   Gelukkig! Dan ben ik dus niet de enige. Hihi! En thanks voor de geruststelling.

   4 november 2015 at 15:39
 • Reply saskia

  Dat zien bewegen is zo leuk! Wat heerlijk dat het allemaal zo goed gaat, dat vind ik heel fijn voor je!

  4 november 2015 at 17:16
  • Reply Milou

   Dank je wel Saskia! Wat lief dat je zo meeleeft!

   4 november 2015 at 18:49
 • Reply Leonie

  Oh, wat fijn dat t zo goed gaat met jullie! Heerlijk die updates… Maakt wel dat mn eierstokken nog meer rammelen, maar ja. Hopelijk komt onze tijd ook (snel)…

  4 november 2015 at 18:10
  • Reply Milou

   Oh dat hoop ik ook voor je Leonie! Iedere maand langer wachten is voor je gevoel één maand teveel.

   4 november 2015 at 18:48
 • Reply Jessica

  Kost dat huisjesbord echt 500 als je het wilt kopen? Dat is echt belachelijk duur! Gelukkig heb je iemand die het voor je na kan maken :)
  Fijn dat het verder allemaal goed gaat.

  4 november 2015 at 20:09
 • Reply Kimberley

  Heel bekend! Ik heb ook een zwangerschap als in de boekjes, helaas 😛 De misselijkheid heeft me te lang geduurd, maar ik ben blij om te zien dat het bij jou goed gekomen is! En jeetje, 500 euro voor een paar houten plankjes, wat fijn dat iemand anders het voor je maakt.

  4 november 2015 at 21:02
 • Reply Milou

  Haha ja erg he? Iemand denkt daar vast een hip nieuw design accessoire mee neer te zetten en door er een behoorlijke prijs aan te hangen, lijkt het heel wat. Maar eigenlijk is het gewoon een stel planken waar ik zelf ook nog wel wat hoekjes uit kan zagen! Ach ja…

  Kimberley ik begrijp dat bij jou de misselijkheid nog niet over is? Bagger zeg! Hoop voor je dat het snel beter wordt.

  4 november 2015 at 21:43
 • Reply Fem

  Flesjes, fopspeentjes, een slang voor aan het badje, een luieremmer en extra spuugdoekjes: op dag 2 mijn man naar de prenatal gestuurd…no problem!

  En wat n mooie buik! ♡

  5 november 2015 at 09:48
 • Reply Brechje

  Ik heb voor mijn tweede een kleine verpakking nutrilon gekocht, met een paar zakjes voor elk één fles. Genoeg om het een dag te redden als het echt nodig is, en het was een sport om ze dicht te laten. Later heb ik nog heel vaak voor de lege schappen gestaan, om me eraan te herinneren dat ik toch echt borstvoeding wilde blijven geven ondanks alle problemen omdat mijn zoon door ziekte een paar weken een sonde had gehad. Hij is nu bijna twee en wil nog niet zonder…
  De kolf heb ik bij mijn oudste twee dagen voor mijn eerste werkdag online besteld. (ik had een slechte enkelzijdige als backup van een vriending.)

  5 november 2015 at 16:24
 • Reply Fem

  Flesvoeding is van alle merken qua inhoud hetzelfde: wettelijk vastgelegd. Ik zou, mocht de borstvoeding niet lopen of een drama blijken, je adviseren voor n huismerk te kiezen: nooit lege schappen (blijkbaar willen ze in China geen kruidvat of Etos), de helft van de prijs en je kind krijgt hetzelfde!

  5 november 2015 at 17:03
 • Reply Vlijtig Liesje

  Wat fijn dat je zo geniet van je zwangerschap! Het is toch maar een bijzondere periode : )

  6 november 2015 at 11:42
 • Reply Jodi

  Via een omweg kwam ik op je site terecht. Ik zat nog VOO met hormonen op de bank voor de tv toen ik de menzis reclame hoorde. Ik besloot er een blogje over te schrijven en toen ik zocht naar de tekst, bleek ik dus niet de enige haha.
  Wel heel leuk op meisje te komen zo, want ik vind het heerlijk om te lezen.
  Ik had overigens wel al een kolf, maar wilde deze tweedehands en zag het niet zitten in mijn kraambed op marktplaats te gaan zoeken. Achteraf had ik snel een kolf nodig, maar als ik jou was zou ik hem inderdaad niet kopen. Zelfde met fles, wij hadden ook alleen die van agent vanuit de box. Kun je allemaal zo bij halen.

  7 november 2015 at 15:10
 • Reply Malou

  Wat gaaf dat je de baby al hebt zien bewegen zeg!

  8 november 2015 at 16:51
 • Leave a Reply