Persoonlijk Zwanger

Ik ben zwanger!!!

Aaaaah!!! Niet te geloven dat ik deze woorden eindelijk mag typen en dat ze straks dus ook op mijn site staan. De afgelopen weken waren zo moeilijk, ik heb steeds op het punt gestaan het nieuws de wereld in de slingeren, maar ik wist me te bedwingen tot vandaag. Terwijl ik dit schrijf ben ik zenuwachtig voor de termijnecho van straks. Om half 4 worden we verwacht en dan zal ik eindelijk horen of ons minimensje inderdaad op 1 maart 2016 geboren gaat worden!

Ongeveer 4 weken zwanger.

Ik weet al dat ik zwanger ben. Ik vóél het gewoon! Maar goed… dat dacht ik de afgelopen twee maanden ook en toen was het ook niet zo. Toch blijft het gevoel hangen, hoewel ik er niet teveel op probeer te vertrouwen. Mijn eerste zwangerschapstest deze maand kan ik doen op vrijdag 19 juni. Het aantal dagen dat tussen mijn twee menstruaties (rotwoord) in zit, varieert nog wel eens tussen de 28 dagen en de 32 dagen. Als ik deze maand een cyclus van 28 dagen heb, kan ik vrijdag de 19e testen. Ik heb een minivoorraadje goedkope testjes ingeslagen, zodat ik een aantal dagen vooruit kan. Die vrijdagochtend doe ik mijn eerste test en geef deze met een bonkend hart aan Mark. Hij moet de uitslag maar bekijken. Enerzijds omdat ik niet durf te kijken, anderzijds omdat de romanticus in mij het ook wel leuk vindt als we dit echt ‘samen’ te weten komen. (Spat het glazuur al van je kiezen?)

Negatief.

Ook de dagen daarna blijft de test negatief. Omo-wit, zoals ze dat spottend op het zwangerschapsforum noemen. 

Woensdag 24 juni doe ik de zoveelste test. Inmiddels is het routine geworden. Ik plas op het stickje, leg hem aan de kant, kleed me aan en gooi de testspullen weg. Mark doet al lang niet meer mee, die jongen moet ook gewoon werken natuurlijk. Wanneer ik mij aangekleed heb en de badkamer in loop om de testspullen weg te gooien, zie ik het al vanaf de badkamerdeur. Ik vraag me af of ik het goed zie, maar wanneer ik de test van de vensterbank gris en voor me houd, springen de roze strepen me tegemoet: Ik ben zwanger!!! Volgens mijn berekening, die uit gaat van mijn eisprong en niet van mijn laatste menstruatie, ben ik 1 maart uitgerekend. Spannend!!

Ik bel meteen Mark, maar hij gelooft het niet echt. Wanneer hij ‘s middags thuis komt weet hij niet wat hij ziet: “Huh? Er staan twee streepjes!” Gelukkiger heb ik Mark nog niet gezien. We doen ook nog zo’n dure digitale test, die het net even wat ‘echter’ maakt.

IMG_3857

Bijna 6 weken zwanger

De laatste dag van het schooljaar vertel ik het mijn collega’s. Ik kan niet anders. Een collega van mij gaat een paar weken na de start van het nieuwe schooljaar met zwangerschapsverlof. Ik zou dat verlof gaan opvullen als juf van groep 4, maar aangezien ik halverwege haar verlof zelf ook met verlof ga en mijn directeur niet drie gezichten voor de groep wil, zoekt mijn directeur een andere vervangster. Mijn collega’s vragen zich natuurlijk af wat er aan de hand is, want dat zou betekenen dat ik niet meer op die basisschool ga werken! Daarom vertel ik het ze maar meteen, en stiekem vind ik dat natuurlijk ontzettend leuk. De meeste collega’s kan ik het persoonlijk vertellen als ik ze even help in de klas. De reacties zijn zó ontzettend leuk!   De één gilt: “Aah! Ik wist het!” en de ander zegt meteen “Je bent zwanger he?” als ik haar zeg dat ik haar iets moet vertellen. Heel bijzonder.

Die avond kan ik het ook eindelijk mijn ouders vertellen. De zondag ervoor had ik het al willen vertellen, maar toen waren ze er niet (echt, ze zijn er AL-TIJD op zondag…) en dus vertelde ik het mijn zusje en mijn broertje wel alvast. Omdat mijn zusje het écht niet langer geheim kon houden, regelde zij dat we die vrijdag zouden gaan barbecuen onder het mom van “vakantie inluiden”.

IMG_3823

Dit flesje vulde ik nog met melk en dat zette ik bij mijn ouders in de koelkast. Op die manier zouden zij er zelf achter komen, waar wij bij waren, en dat leek ons wel een leuk gezicht. Uiteindelijk kwam mijn vader met het flesje naar buiten: “Wat is dit?”, vroeg hij aan mijn moeder. Hij kon de tekst niet lezen, omdat hij zijn bril niet op had en gaf het flesje aan mijn moeder. Het flesje had ook van het kindje van mijn broertjes vriendin kunnen zijn, dus ze hadden écht nog niks door. 

Mijn moeder las het etiket en keek mij verbaasd aan. “Wat is dit?”, zei ze met een trillende stem. Inmiddels had ik al tranen in mijn ogen, emo-kneus die ik ben, en dus had mama het toen wel door. Ze bleef maar zeggen: “Is dit echt? Is dit echt? Ben je echt zwanger?” En ook gedurende de avond betrapte ik haar er steeds op dat ze met tranen in haar ogen aan het staren was naar Mark en mij. Dólgelukkig zijn ze.

Bijna 7 weken zwanger.

Ik hang al twee dagen non-stop boven de wc. Alles wat ik eet en drink komt er weer uit. De tweede maandag in de zomervakantie besluit de huisarts dat ik aan de medicijnen moet, anders raak ik uitgedroogd en moet ik worden opgenomen. Ik krijg Emesafene voorgeschreven, een medicijn dat al decennia lang gegeven wordt aan zwangere vrouwen en dat geen kwaad kan. Met die geruststelling begin ik aan de medicijnen en na een paar dagen (je moet een spiegel opbouwen met deze medicijnen) voel ik mij alweer wat beter. Ik ben nog steeds kotsmisselijk en lig veel in bed, maar ik houd gelukkig wel weer alles binnen.

Als ik 7,5 weken zwanger ben, gaan we op vakantie naar Griekenland, met het hele gezin. Gelukkig werkt de Emesafene inmiddels zo goed dat ik met redelijk wat vertrouwen mee ga op vakantie. Tijdens deze zonvakantie liggen we toch alleen maar lekker op een bedje aan het zwembad een boek te lezen, dus hoe moeilijk kan het zijn? Tijdens de vakantie blijkt alleen het avondeten een probleem te zijn. Warm eten lukt me gewoon niet en de hele vakantie eet ik dus ‘s avonds alleen maar brood met tzaziki, een yoghurtdip met knoflook en komkommer. Lekker fris! Gelukkig bestellen we sowieso iedere avond allemaal kleine hapjes die we met elkaar delen, dus het valt niet zo erg op.

Eenmaal weer thuis blijf ik kwakkelen met de misselijkheid en dat houdt eigenlijk de hele vakantie aan.

10 weken zwanger

Afgelopen dinsdag was ik 10 weken zwanger en had ik eindelijk het gevoel dat ik weer een beetje leefde! Ik kon weer wat meer, bijvoorbeeld een rondje lopen met Noah, en ik was ook niet meer zó verschrikkelijk misselijk dat alleen crackers en water prettig waren. Ik heb zelfs alweer een beetje warm gegeten en dat beviel wel. Zo meteen gaan we naar de verloskundige voor de termijnecho en hopelijk kan ik vanaf dan écht gaan genieten!

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Joyce

  Aah zo leuk! Nu kun je eindelijk helemaal los gaan!!

  7 augustus 2015 at 18:05
 • Reply Nicole

  Oh meis, kreeg even tranen in mijn ogen bij het lezen van t stukje over je ouders.
  Gefeliciteerd!!

  7 augustus 2015 at 18:38
 • Reply Jessica

  Aaawwwh zo leuk!!! Na alle eerdere verhalen op je blog, van harte gefeliciteerd!!!

  ps. ik keek bij bloglovin, daar deed je nieuwe artikel (deze) het niet. Geen idee of er iets mis is. Normaal lees ik alles via bloglovin.

  7 augustus 2015 at 19:07
 • Reply Saskia

  Gefeliciteerd, zo leuk!!

  7 augustus 2015 at 23:24
 • Reply Lifesabout

  Onwijs leuk voor je! Gefeliciteerd en heerlijk genieten, het is zo bijzonder!

  8 augustus 2015 at 18:49
 • Reply Nathalie

  Wat fijn!! Gefeliciteerd en geniet er vooral van!!

  11 augustus 2015 at 23:00
 • Reply Britt

  Gefeliciteerd!!!! :) :)

  12 augustus 2015 at 07:41
 • Reply Lin

  Gefeliciteerd!! Geniet van deze bijzondere tijd!!

  18 augustus 2015 at 07:27
 • Reply Janske

  Gefeliciteerd! Zat hier mijn tranen in te houden bij het stukje over je ouders…zo mooi :-) Hopelijk gaat het vanaf nu weer wat beter met je….en kun je lekker genieten van je zwangerschap.

  18 augustus 2015 at 13:56
 • Reply Milou

  Dank jullie wel allemaal!

  18 augustus 2015 at 16:05
 • Reply Sas

  Wat super leuk zeg! Van harte gefeliciteerd

  23 augustus 2015 at 06:57
 • Reply Dita

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Weer een zwangere blogger. Zelf ben ik ook zwanger, nu bijna 18 weken. :) Zo leuk allemaal. Geniet van je zwangerschap.

  5 september 2015 at 09:06
 • Reply Vlijtig Liesje

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hartstikke leuk. Zwanger zijn is beslist bijzonder : )

  8 september 2015 at 09:52
 • Leave a Reply