Persoonlijk

Er was eens een klein meisje…

Er was eens een klein meisje dat op 21 april 1991 gezond ter wereld kwam. Het was een blakend gezonde baby. Nooit ergens last van, nooit ziek, geen allergieën. Toen zij 7 maanden oud was kreeg zij haar laatste dktp vaccinatie zoals dat moest volgens schema. Daarna werd zij ziek. Ze kreeg eczeem en dat werd steeds erger, met huidonstekingen, slaapproblemen en schooluitval tot gevolg. Haar moeder zocht stad en land, zelfs buitenland, af naar dé dokter die haar dochter kon genezen. Er kwam geen genezing, maar wel een diagnose van een kinderarts: het meisje heeft een allergische reactie gegeven op de stoffen in de dktp vaccinatie. Helaas, dat komt voor en is een risico dat het RIVM incalculeert. Tot op heden heeft dat meisje nog erg veel last van alle huidproblemen.

24 jaar later werd het meisje zelf moeder. Haar zoontje was een blakend gezonde baby. Tijdens de hielprik kregen ook zij en haar vriend de welbekende vraag van de consultatiebureauverpleegkundige: “gaan jullie jullie zoon mee laten doen aan het Rijksvaccinatieprogramma?”, “ja natuurlijk!”, was hun antwoord. Want het is natuurlijk geweldig dat kinderen in Nederland zulke goede zorg krijgen aangeboden. “Met de vaccinaties krijgt ons kind de kinderziektes niet.”, dachten de ouders van het nog blakend gezonde jongetje.

Negen weken na de geboorte van het jongetje stond dé afspraak gepland bij het consultatiebureau. Het gezonde jongetje zou zijn eerste vaccinaties krijgen. Hij zou daarbij gevaccineerd worden tegen zeven verschrikkelijke ziektes. Zeven. Zeven dode ziektes die met een hoop hulpstoffen in het lijfje van de gezonde baby gespoten zouden worden. Een gezonde baby, waarvan het immuunsysteem nog volop in ontwikkeling was. De jonge moeder kreeg steeds meer twijfels en dacht steeds weer terug aan haar eigen jeugd. Wat nou als die allergie voor de hulpstoffen in vaccinaties overerfbaar zou zijn? Wat nou als haar nog blakend gezonde zoon ook allergisch zou zijn voor de vaccinaties? Huilend hing zij avond na avond aan de telefoon met verschillende ouders die verschillende dingen hadden gedaan: wel vaccineren, niet vaccineren, uitgesteld vaccineren…

Na diverse studies en boeken uit te hebben geplozen, besloten zij en haar vriend hun zoon voorlopig nog niet te laten inenten. Een last viel van de schouders van de ouders. Hun blakend gezonde baby zou voorlopig ‘schoon’ blijven.

Daarna begon de zoektocht voor de jonge ouders pas echt. Want wat vonden zij dan wél verantwoord voor hun kind en wat zou dat doen met de maatschappij? Want er bestond toch zoiets als “herd imunity”, de zogenaamde kudde immuniteit? Weken lang lazen ze boeken en artikelen over het wel of niet vaccineren. Verschillende boeken van wetenschappers en verhalen van ouders, die verder keken dan wat de overheid hen voorschotelde.
Het meest schrokken de jonge ouders van wat er eigenlijk allemaal in die vaccinaties zit. Stoffen als Formaldehyde en Aluminium. “Maar er zit toch ook heel veel aluminium in borstvoeding?”, dacht de jonge moeder meteen skeptisch. En daar heeft ze gelijk in. Maar het inspuiten van aluminium in spieren (en dus uiteindelijk in het bloed) is toch wel wat anders dan wanneer het in de zure maag terecht komt en veilig door de darmen afgevoerd wordt. Slangengif is bij een beet dodelijk, wanneer je het inslikt niet persé. Bovendien kwamen de jonge ouders er achter dat de bloed-hersenbarrière tot minimaal 10 maanden nog niet gerijpt is. Dat betekent dat alle schadelijke stoffen die in het bloed komen, direct naar de hersenen gaan van de baby. Stoffen als formaldehyde en aluminium, die zich als neurotoxinen opstapelen in de hersenen.

Wat de moeder met al haar allergieën erg interessant vond om te lezen, waren de onderzoeksresultaten van het Bachmaironderzoek. Dat onderzoek werd in Duitsland gedaan. De arts Andreas Bachmair vergeleek daar 8000 ongevaccineerde kinderen met ruim 17000 gevaccineerde kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 17 jaar. Uit het onderzoek bleek dat ongevaccineerde kinderen aan veel minder chronische ziektes leden. Minder astma, minder eczeem, minder adhd, minder hooikoorts… De uitslag schokte heel Duitsland en werd zo snel mogelijk afgedaan als ‘onzin’. Het zou namelijk onvoldoende onderbouwd zijn volgens de overheid en werd geacht niet bewezen te zijn. Maar dit zijn feiten. Échte kinderen van vlees en bloed, gevaccineerd en ongevaccineerd, wel en niet lijdend aan ziektes. What’s there to prove? 

Bron: vaccineinjury.info

Bron: vaccineinjury.info

Maar nog steeds knaagde het bij de ouders van het blakend gezonde jongetje. “Want die kinderziektes waartegen geënt wordt, als je die krijgt… nou, dat is serious business!”, bedachten de ouders zich in angst. Maar zoals zo vaak gezegd wordt: angst is een slechte raadgever. Zo wordt er over de bof gezegd dat de bof een ernstige ziekte is met als complicatie onvruchtbaarheid bij jongetjes. Maar wat zij erbij vergeten te vermelden, is dat maar 2% van de jongetjes die de bof hebben ook daadwerkelijk een teelbalontsteking krijgen. Dan is dat in de meeste gevallen enkelzijdig en zelfs die enkelzijdige ontsteking is in de meeste gevallen te genezen zonder dat het jongetje en onvruchtbaar van raakt. Sterker nog (en hier kan ik héél boos om worden) de WHO, World Health Organization, geeft openlijk toe dat het vaccin voor de bof om economische redenen is toegevoegd aan het rijksvaccinatieprogramma, zodat ouders gewoon konden werken in plaats van voor zieke kinderen te moeten zorgen! Ook het RIVM geeft aan dat het gevaar voor onvruchtbaarheid te verwaarlozen is en dat dit geen reden is om te vaccineren voor de bof. (Bron: NVKP.nl)

En zo zijn er bij vrijwel elke ziekte waartegen ingeënt wordt, redenen (feiten) te geven waarom je er niet tegen zou hoeven vaccineren. Mazelen dodelijk? Net zo dodelijk als de gewone wintergriep die kinderen oplopen. Meningokokken C? Deze variant is vrij mild en deze vaccinatie is alleen ingevoerd om de angst weg te nemen bij ouders, toen er een uitbraak was van meningokokken B. Voor Meningokokken B is namelijk helaas geen vaccin te maken… Meer valt te lezen op onder andere de site van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken.

Ten slotte kwamen de ouders er achter dat de meeste vaccinaties gemiddeld maar 10-20 jaar werkzaam zijn (bron: RIVM.nl en vaccinatiesopreis.nl) waardoor volwassenen van 19 jaar en ouder feitelijk geen antistoffen meer over hebben van de vaccinaties en dus eigenlijk ook ‘ongevaccineerd’ zijn. De jonge moeder schrok en vroeg zich af: “Misschien heb ik door de BMR geen rode hond gehad als kind. Daardoor heb ik nu geen antistoffen meer, terwijl rode hond zó gevaarlijk is voor zwangere vrouwen!” De jonge moeder had rode hond liever als milde ziekte gehad toen zij kind was, waardoor zij levenslang beschermd zou zijn tegen de ziekte en geen gevaar zou lopen tijdens haar zwangerschap.

De ouders van het blakend gezonde jongetje maakten uiteindelijk een hele moeilijke (want: niet geaccepteerde) keuze: wij vaccineren ons gezonde kindje niet en houden ons kind zo in blakende gezondheid!

Nog wat disclaimers:
-Kudde immuniteit is een fabel. Vaccinaties werken gemiddeld maar 10-20 jaar (bron: veelgestelde vragen op www.rijksvaccinatieprogramma.nl) en dus zijn alle volwassenen (laatste vaccinatie is op 9 jarige leeftijd) net zo ongevaccineerd als onze zoon.
-Ongevaccineerde kinderen zijn niet gevaarlijk voor de gevaccineerde kinderen. Ziektes zijn nu eenmaal overal aanwezig en heersen van tijd tot tijd. Alle soorten en maten kinderen en volwassenen kunnen deze oppikken. Een ongevaccineerd kind dus niet meer dan een gevaccineerd kind. Ook is een ongevaccineerd kind niet ineens drager van allerlei infectieziektes omdag het niet gevaccineerd is. Niet meer of minder dan een gevaccineerd kind.
-Om discussie te voorkomen heb ik de reactiemogelijkheid uit staan. Dit is óns verhaal, over ónze keuze. Vragen via mail/instagrambericht/twitterbericht staat natuurlijk vrij.

Bronnen:
www.rivm.nl, de professionele bijsluiters
www.vaccinvrij.nl
www.nvkp.nl
www.vaccineinjury.info
www.borstvoeding.com, waarom angst een slechte raadgever is…

En tot slot: de lieve kleine Damian, het zal je zoon maar zijn…

Previous Post