Lifestyle Persoonlijk Zwanger

De voordelen van zwanger zijn.

Behalve het feit dat je een kindje krijgt, (want laten we eerlijk zijn: dat is toch wel het allergrootste ‘voordeel’ van een zwangerschap) zijn er nog zoveel meer voordelen aan zwanger zijn die niet direct met het kindje te maken hebben. Tenminste, de volgende ‘voordelen’, of leuke bijkomstigheden, aan zwanger zijn heb ik al regelmatig ervaren tijdens deze zwangerschap.

Iedereen zegt dat ik een mooie buik heb, terwijl mijn buik dik is!

Nou, dat is mij nou nog nooit overkomen. 😉 Tot mijn 17e was ik een slanke den. Daarna begon ik gestaag vetlaagjes te kweken en was ik niet meer gezegend met een plat buikje. De buik die ervoor in de plaats kwam, heb ik jàren verborgen onder wijde shirtjes en jurkjes. Nu er een kindje in groeit, mag ik er ineens mee pronken, zegt iedereen dat ik zo’n mooie buik heb én ben ik er zelf nog trots op ook. Heerlijk, dat zelfvertrouwen.

Mensen houden rekening met je.

Oké, aan dit voordeel moest ik wel even wennen. Ik ga het liefst gewoon mee met wat iedereen doet en met wat de plannen zijn. Nu houdt ineens iedereen rekening met mij! Ze halen alcoholvrije wijn, ze denken om rood vlees en rauwe voedingsmiddelen én vragen bovendien om het uur ‘of het nog wel gaat’. Zo lief!

Mensen zijn geïnteresseerd in je, meer dan anders.

Natuurlijk waren mensen ook wel geïnteresseerd in mijn wel en wee voor mijn zwangerschap. Er werd regelmatig gevraagd naar mijn werkzaamheden en mijn hobby’s op feestjes. Maar nu ben ik (soms, of eigenlijk vaak) ineens het middelpunt van de aandacht. Kom ik op een feestje, gaan meteen alle ogen naar mijn buik. Doodeng, laat mij maar lekker over die werkzaamheden en hobby’s praten met mensen die ik ken, maar stiekem begin ik het toch ook wel leuk te vinden. Ieder mens vindt het fijn om een beetje aandacht te krijgen, toch?

Je mag ongegeneerd om alles huilen, lachen of zelfs boos worden.

Dat laatste is misschien niet altijd even aardig. Maar vroeger probeerde ik het huilen nog wel eens tegen te houden. Ik wilde een sterke vrouw zijn. Nu laat ik die tranen gewoon lekker stromen. Want tja, hormonen hè?!

Je krijgt cadeautjes, zonder dat je jarig bent of dat het sinterklaas/kerst is.

Klinkt zo raar om dit een voordeel te noemen, maar iedereen vindt het leuk om cadeautjes te krijgen denk ik. Kwam een vriendinnetje vroeger nog wel eens gewoon thee drinken, neemt ze nu een klein cadeautje mee ‘voor de baby, omdat ik het écht niet kon laten liggen!’

Volgens mij zijn er nog wel meer voordelen! Wat vond jij een voordeel tijdens je zwangerschap? Of een leuke bijkomstigheid?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jennifer

  Ik vond het gewoon leuk om altijd gezellig met z’n tweeën te zijn. Helemaal toen ik de baby voelde. Altijd die gezelligheid. Gezellig dik. Oh heerlijk. :)

  11 december 2015 at 14:00
 • Reply Milou

  Oh jaaaaa, dat vind ik zeker ook een babygerelateerd voordeel! Heerlijk die schopjes, vooral als je op een druk feestje bent ofzo en met iemand staat te praten. Zo’n onderonsje… ze moesten eens weten! Zo’n gevoel. 😉

  11 december 2015 at 14:07
 • Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl

  Leuk lijstje! Het lijkt me allemaal heerlijk, maar die buik lijkt me toch wel het bijzonderst.

  12 december 2015 at 08:54
 • Reply Bibiane

  Dat vond ik eigenlijk de enige voordelen om eerlijk te zijn…. :p Ik praatte ook weleens tegen mijn buik 😉

  12 december 2015 at 20:27
 • Reply Jodi - liefthuis

  Hahaha vooral die eerste, heerlijk.

  12 december 2015 at 20:41
 • Reply Vlijtig Liesje

  Vooral dat je je buik gewoon lekker kunt laten uitsteken vond ik altijd erg fijn!

  16 december 2015 at 12:03
 • Reply Leonie

  Oh dat je buik ineens ‘mooi’ is.. Dat lijkt me echt zo fijn, haha!

  17 december 2015 at 10:36
 • Reply saskia

  Die cadeautjes krijgen vond ik ook altijd wel heel erg leuk haha :)

  22 december 2015 at 12:34
 • Leave a Reply